Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Golden Star

 

Kuvat © Benny de Ruiter Stable
 
Tämä on virtuaalihevonen // This is a sim-game horse
 
VIRALLINEN NIMI Golden Star KOULUTUSTASO  
KUTSUMANIMI Dana     » Kouluratsastus Intermediate II
REKISTERINUMERO VH14-012-0007     » Esteratsastus 150cm
SYNTYNYT, IKÄ 29.3.2001*, Hollanti     » Maastoesteet 130cm
ROTU Hollanninpuoliverinen KWPN     » Irtohypytys 120cm
VÄRI & MERKIT Harmaankimo OMISTAJA Sally, VRL-09651
SUKUPUOLI Tamma KASVATTAJA Kim Olstad
SÄKÄKORKEUS 163cm EX-OMISTAJA Jesy, VRL-11942
PAINOTUSLAJI Yleispainotus SAAVUTUKSET 200v€

*Täyttänyt 3 vuotta 2003


     

 

Luonne

    
Dana on oikea lempeyden ilmeellistymä. Tamma on hyvin nöyrä ja ihmisrakas ja pienemmätkin voivat huoletta toheltaa Danan kanssa. Kaikki hoitotoimenpiteet onnistuvat ilman ongelmia, eikä ratsastettavuudessakaan ole paheksuttavaa.

Hoitaessa Dana seisoo nätisti paikoillaan, eikä ihmettele sen kummempia. Tamma nauttii kaiken näköisestä huomiosta ja osoittaa kiitollisuutensa usein tökkimällä päällään. Nostaa kaviot lähes automaattisesti ja kantaa jalkansa itse. Satuloinnista Dana ei erityisemmin pidä, mutta ei laita kuitenkaan vastaan. Suitset saa päähän helposti, sillä Dana laskee päänsä alas. Taluttaessa kävelee rennosti vierellä eikä paljoa liikahda, vaikka vieressä räjähtäisi pommi.

Ratsastaessa Dana on erittäin varma, ei pukittele, ryöstä, säiky turhia tai keksi omaa tekemistä, vaikka tehtävät eivät kiinnostaisikaan. Dana on kuitenkin hieman kova suustaan ja monet erehtyvät jäämään kiinni kädellä. Dana kuitenkin toimii paremmin istunnalla ja pohkeilla. Tamma kuuntelee myös ääntä hyvin. Dana innostuu esteillä, mutta ei kuitenkaan lähde käsistä. Koulua vääntäessä voi olla alussa hieman tahmea, mutta vetreytyy hyvien alkuverryttelyiden jälkeen. Maastossa toimii yksin tai kaverin kanssa. Pysyy käsissä, ei säiky mitään eikä juokse puskiin syömään. Dana rakastaa pitkiä peltolaukkoja ja voittaa lähes aina kaikki leikkimieliset kisailut pitkillä askelillaan!

Luonne © Jesy, VRL-11942

 

Sukutaulu

 
 

I: Starlight
KWPN, kimo, sk. 170cm

ii: Almost Illegal
KWPN, ruunnikko, sk. 169cm
Iii: Wild Fire
KWPN, ruunnikko, sk. 170cm
Iie: Dancing Coyote
KWPN, harmaakimo, sk. 167cm
Ie: Midnigt Dream
KWPN, kimo, sk. 166cm
Iei: Tuntematon
Iee: Tuntematon
E: Hearty Present
KWPN, kimo, sk. 161cm
Ei: In The Spotlight
KWPN, harmaakimo, sk. 165cm
Eii: Heart Stopper
KWPN, harmaakimo, sk.165cm
Eie: Dominique
KWPN, ruunnikko, sk. 166cm
Ee: Thaywan
KWPN, rautias, sk. 166cm
Eei: Restless Soul
KWPN, kimo, sk. 167cm
Eee: Like You
KWPN, ruunnikko, sk. 165cm


Sukuselvitys

i: Starlight oli komea kimo ori, joka oli pääasiassa kilpaili estekentillä kansalliselle tasolle asti. Itävalloista kotoisin oleva ori ei voittanut suuria kilpailuja, mutta pääsi 10 parhaan joukkoon. Vuoden 2001 kasvatteihin lukeutuva ori oli luonteeltaan pääasiassa rauhallinen, eikä tehnyt sen suurempia pahuuksia mitä toiset sen ikäiset orit. Oli kiltisti hoitotoimenpiteissä ja kiiti 150cm korkeita estekenttiä pitkin täysin ratsastajan hallinnassa. Erittäin nöyrä ja uskollinen ihmiselle, jonka kanssa se on eniten tekemisissä. Voisi siis sanoa, että täysin erilainen luonne kuin isällään.

ii: Almost Illegal tunnettiin myös nimellä Al sen asuinmaassa Saksassa. Ori oli omanarvonsa tuntema hieman ylimielinen herra, joka katsoi muita oreja ala-arvoisesti. Eikä ihme, ori kisasi kenttäratsastuksessa ihan huipulle asti ja menestyi 90-luvulla todella hyvin. Al teki radoilla omia päätöksiään, mihin ratsastaja ei voinut mitään. Tämä juontaa juurensa sen isältään, jolla oli vaikea luonne. Mutta sen takia ori oli menestys, koska se teki niin riskialttiita ratkaisuja, mihin ratsastajat eivät uskaltaisi. Orilla oli kylläkin vaikea luonne, minkä vuoksi se ei saanut kuin kymmenkunta jälkeläistä.

iii: Wild Fire oli tunnettu hyvin villistä luonteestaan. Monet eivät sen takia uskaltaneet orin selkään, joten se ei koskaan saavuttanut suuria kisakenttiä. Muutama rohkea ratsastaja on kisannut orilla muutamia kisoja esteillä. Ori ruunattiin toivoen, että se auttaisi poikkeuksellisen villiin luonteeseen. Ruunaus ei vähentänyt tämän herran käytöstä pudottaa jokainen ratsastaja selästään saatika purkaa kaikki energiansa. Lopulta ruuna jouduttiin lopettamaan. Nuorena orina se sai muutaman jälkeläisen sen hyvän sukunsa takia. Ori astutettiin vain rauhallisen luonteen omaavilla tammoilla toivoen, että varsat eivät perisi isänsä luonnetta. Ori astutetiin mm. kuuluisalla Dancing Coyotella. Niin syntyi Almost Illegal, joka on toinen orin varsoista.

iie: Dancing Coyote oli kotikaupunkinsa, ehkä jopa kotimaansa, rauhallisimpana tunnettu hevonen. Se ei koskaan villiintynyt tai haastanut riitaa muiden hevosten kanssa. Jotkut jopa spekuloivat, että sen omistajat syöttivät sille rauhoittavia. Sen kisatessa kouluratsastuksessa, lääketestit osoittivat sen puhtaaksi. Ylimaallisen rauhallinen tamma asui ratsastuskoulussa ja oli siellä kaikkien ratsastajien suosikki. Vaikka tamma oli rauhallinen, se kuitenkinkulki hyvällä moottorilla olematta "laiska". Se koulutettiin pitkälle kouluratsastuksessa ja monet ihastelivatkin sen kaunista askellusta. Tamma sai vanhoilla päivillään monta varsaa yksityisellä omistajalla.

ie: Midnight Dream oli tuontihevonen. Kertoman mukaan tamma syntyi Hollannissa, asui Latviassa ja tuotiin Suomeen ratsuksi. Tilastohevoseksi merkitty tamma oli lähinnä harrastekäytössä ja kisasi pienemmissä kilpailuissa sekä esteillä että kouluratsastuksessa. Rauhallisen luonteen omaava tamma oli myös lapsien ratsastuskäytössä. Vanhempana tamma siirtyi siitoskäyttöön ja sai kaikenkaikkiaan viisi tervettä varsaa. Tammasta ei ole tietoa vanhemmista, saatika virallista syntymämaata. Tamman historia on vain huhupuheiden varassa.

e: Hearty Present kisasi omistajansa kanssa sekä este- että kouluratsastuksessa omassa kotimaassaan Hollannissa hyvin menestyen. Kisaamisen lisäksi tamma kävi useissa näyttelyissä ympäri Eurooppaa ja sai BIS-arvonimen. Hyvän luonteen sekä kisamenestyksen ansiosta tamma sai kymmeniä kauniita ja terveitä varsoja kisakautensa.

ei: In The Spotlight oli myös nimensä mukaisesti aina valokeilassa. Ori ei muusta nauttinutkaan kuin huomiosta ja parhaiten se sitä sai kisakentillä. Tämä harmaakimo ori oli monilahjakkuus. Eniten se kisasi kouluratsastuksessa, muutamia kisoja esteillä ja kenttäratsastuksessa. Joskus sen omistaja pisti orin valjakon eteen kokeilumielessä, koska aika pitkällä orin suvussa on valjakkohevostyyppiä. Orista ei kuitenkaan ollut enää vaunuhevoseksi, joten sitä käytettiin vain ratsuna.

eii: Heart Stopper kisasi lähinnä esteratsastuksessa, vaikka ori olikin yleispainotteinen. 160cm ratoja valloittanut harmaakimo herra ruunattiin kisakautensa aikana. Sen pakasteista syntyi myöhemmin muutamia varsoja orin jo kuoltua ennenaikaisesti vakavaan sairauteen.

eie: Dominique oli ruunnikko tamma, jolla oli monia valkoisia merkkejä. Tämä tamma sai päät kääntymään, sekä ihmisten että orien. Tamma oli hyvin näyttävä ilmestys hyvän ruumiinrakenteensa vuoksi. Tamma kisasi kouluratsastuksessa todella hyvällä menestyksellä ja pääsi vanhoilla päivillään GP-tasolle asti. Kisakauden jälkeen tammalla teetettiin niin monta varsaa kuin hevosen terveys antoi periksi. Tamma pääsi siitoslistoille asti ja hevosien omistajat ympäri maailmaa halusivat varsan tästä tammasta.

ee. Thaywan rautias tamma valkoisin merkein oli lähinnä vain siitostammana eräässä Hollantilaisessa siittolassa. Se kävi kantakirjattavana ja muutamissa kisoissa saadakseen näyttöä sen hyvästä perimästä jälkeläisille. Yleispainotteinen tamma saikin monia kymmeniä varsoja elämänsä aikana.

eei: Restless Soul oli hyvin temperamenttinen ori. Sitä oli vaikea hallita kisakentillä ja muutenkin ratsastaessa se antoi paljon haastetta. Kimo ori ei pitänyt selässään kuin vain muutamaa ihmistä, joihin se luotti. Sen vuoksi oria ei lopetettu, vain ruunattiin kisakautensa jälkeen, jotta se saisi jälkeläisiä. Siihen aikakauteen pakasteet eivät olleet niin kehittyneet. Ori saikin ennen ruunausta terveitä ja suurimmaksi osaksi hyväkäytöksisiä jälkeläisiä.

eee: Like You oli vain harrastekäytössä yksityisellä omistajalla, joka asui paikallisessa ratsastuskoulussa Hollannissa. Se sai osaakseen paljon huomiota näyttivien liikkeitensä ansiosta. Ruunnikkoa tammaa oli yritetty ostaa monta kertaa huippu kisatallille, jossa se olisi päässyt huippuvalmentajien kanssa treenaamaan kansainvälisille kisoille asti. Sen omistaja ei pystynyt luopumaan tammasta, joten Like You jäi vain harrastehevoseksi. Tamma oli painottunut kouluratsastukseen, mutta kisasi vaihtelun vuoksi myös esteillä. Hyvän ja tasapainoisen luonteen omaava tamma sai muutamia terveitä varsoja vanhoilla päivillään.

Jälkeläiset

 
Syntynyt Varsan nimi Isä Varsan omistaja
22.12.2013 t. Shine Bright FDC Revenge FDC Fiagro De Cimberly Stables
09.02.2014 t. Upside Down GEW SFW Big Capitol Jesy, VRL-11942
19.9.2014 t. FWA Silver Lightning Prince Pepper Fractal Warmbloods
- - - -
 

   Huomioitavaa


     Loimitus
 • 0 oC - Sadeloimi fleecevuorella
 • -10 oC - Ulos toppaloimi, sisälle fleeceloimi
 • -20 oC - Ulos toppaloimi ja fleeceloimi, sisälle tallitoppaloimi
  Ruokinta
 • Aamu: 2 l Kauraa + 3,5kg heinää
 • Päivä: 4 kg heinää ulos
 • Ilta: 2 l kauraa ja 1,5 dl kivennäisiä + 4 kg heinää
  Ratsastaessa
 • Esteillä suojat kaikkiin jalkoihin ja putsit etujalkoihin
 • Sileälle joko suojat tai pintelit ja patjat joka jalkaan
   

  Valmennukset

 

24.01.2015
Valmentaja: Milka Paikka: Koistilan Kopina
Neitokaiset pääsivät nauttimaan toisen tammamaisen parivaljakon seurasta leidien ympyrällä. Dana kuunteli jo heti käynnissä asetteluissa Sallyä oikein aktiivisesti. Huomasin heti, että Sally nojasi hieman turhan taakse satulassa, mikä aiheuttaa monesti sen, että lantio siirtyy turhan eteen, joka puolestaan aiheuttaa eteenpäinajavat avut jolloin ratsu tietty lähtee niin sanotusti alta pinkomaan. Launtain tehtävän aikana tämän ratsukon kohdalla oli löytää neljä istunnan palikkaa: jalat, lantio, keskivartalon lihakset, lähinnä vatsalihakset sekä kädet. Jos jokin alemmista palikoista horjuu niin ylemmätkin palikat horjuvat. Eli nyt kun Sally nojaa taakse, lantio siirtyy, keskivartalon lihakset eivät ole paikallaan ja toimi halutulla tapaa, lisäksi käsien asento siirtyy hieman eteen ja ranteet kääntyvät. Dana liikkui hyvin asetuksissa, ja pienten huomautusten jälkeen Sally alkoi kohota hieman satulan taka-ostasta keskelle ja hyvä asento alkoi olla jo lähellä. Siirryimme kuitenkin pian ravi-laukka harjoitukseen ja silloin Sally joutui tekemään hieman enemmän töitä. Laukassa kun helposti lähtee liikaa mukailemaan keinuvaa laukkaa. Danan laukka ei onneksi ole turhan keinutuolimainen, vaan oikein tasainen, joten Sallyn täytyy tehdä vain hitusen enemmän töitä käyntiin verrattuna. Pikku hiljaa Sally löysi oman asentonsa ja klik, Dana tuntuu kuin eri hevoselta! Tuntuma pehmenee, hevonen rentoutuu ja oma ratsastaminen tuntuu helpommalta. Sally tuudittautui hyvään hetkeen ja homma lösähti, laukka siirtyi raviin ja Dana otti muutaman karmean korkean raviaskeleen ja Sallylla olikin töitä saada ravi normaaliksi. Uusi yritys ja nythän ne ravi ja laukka rullasi paremmin. Jopa vastalaukka sujui hyvin, lukuunottamatta muutamia tiputuksia raville. Sally korjasi hyvin omia pieniä virheitään ja Dana puolestaan kuunteli ratsastajaansa oivallisesti. Kunhan muistaa sen, että jopa ne pienet virheet voivat olla merkitseviä ja nekin on mahdollista korjata, sujuu teidän yhteistyönne varmasti tulevaisuudessakin erittäin hyvin!
 

 

Kisakalenteri


ERJ sijoituksia 22 kpl, KRJ sijoituksia 8 kpl
 
PVM Paikka Laji Luokka Sija
21.8.14 Rêve de Haussea KRJ VaA 4/30 (sijoitus)
25.8.14 Rêve de Haussea KRJ VaA 3/30
14.8.14 Kisatalli Diamond ERJ 140-150cm 1/8
03.09.14 Gateway KRJ Intermediate I 2/33
27.09.2014 Whispering Heaven ERJ 150cm 2/30
29.11.14 Zafir KRJ Prix St. Georges 3/39
7.1.15 Rajamäen Suomenhevoset ERJ 140cm 5/30 (sijoitus)
7.1.15 Swift Stud ERJ 140cm 4/30 (sijoitus)
8.1.15 Kisakeskus Weldon ERJ 140cm 4/30 (sijoitus)
9.1.15 Rajamäen Suomenhevoset ERJ 140cm 2/30
10.1.15 Kisakeskus Weldon ERJ 140cm 2/30
14.1.15 Kisakeskus Weldon ERJ 140cm 3/30
21.2.15 Evenstar Warmbloods ERJ 150cm 1/30
15.3.15 Pimento ERJ 150cm 2/50
20.3.15 Spiderwick ERJ 150cm 3/30
22.7.15 Prime Sporthorses ERJ 150cm 4/30 (sijoitus)
23.7.15 Kilpailukeskus Reiter ERJ 150cm 5/30 (sijoitus)
05.12.15 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 150cm 5/40 (sioitus)
08.12.15 Kilpailukeskus Holmberg ERJ 150cm 5/40 (sijoitus)
14.12.15 Rêve de Haussea ERJ 150cm 3/30
15.12.15 Rêve de Haussea ERJ 150cm 1/30
01.01.2016 Filmür ERJ 150cm 4/30
05.01.16 Filmür ERJ 150cm 2/30
21.01.16 Shadow ERJ 150cm 9/100 (sijoitus)
28.01.16 Hukkapuro KRJ Intermediate II 5/40
30.1.16 Rêve de Haussea ERJ 150cm 5/30
01.02.16 Hukkapuro KRJ Intermediate II 2/40
01.02.16 Rhaegal Stud ERJ 160cm 4/40
22.4.16 Mörkövaara KRJ Intermediate II 4/35
27.4.16 Mörkövaara KRJ Intermediate II 1/35
- - - - -
 

 

Edelliset kisat

 
PVM Paikka Laji Luokka Sija
4.1.2014 Onneton Esteratsastus 90-120cm 14/30
4.1.2014 Onneton Esteratsastus 120-140cm 23/24
4.1.2014 Onneton Kouluratsastus VaA 3/32
14.7.2014 Diamond Esteratsastus 130cm 1/6

 

Päiväkirja

 30.7.14, kirjoittanut Sally 

Traileriauto pysähtyi Fractalin pihaan. Nousin autosta ja menin hakemaan trailerista kauniin kimon hevosen. Taluttelin sitä pihalla ihastellen sen kauneutta. "Tässä uusi kotisi, Dana. Mitä pidät?" Kysyin hevoselta. Se muutti Fractaliin lopettavalta tallilta ja oli selvästi hyvin hoidettu tamma. Ja koska sillä ei ollut kuljetussuojia tai loimia, vein sein suoraan tarhaan. Siellä se saisi tutustua rauhassa tähän ympäristöön. "Hei, tuoko on se uusi hevonen?" Yksi tallityöntekijöistä tuli kysymään. "Kyllä vain. Juuri tulimme." Vastasin ja katsahdin siroliikkeiseen Danaan, joka käveli juomakupeille. "Vau. Se on hieno. Varmasti hyvä kilpahevonenkin." Kipaisin takaisin autolle purkamaan sen. "Hei, viitsisitkö viedä sen loimet sisälle? Ne ovat takapenkillä." Hihkaisin ja menin puhdistamaan traileria. Dana katseli uteliaana ja vähän hämmentyneenä sen uutta kotia.


27.8.14, kirjoittanut Sally
Oli kulunut jo melkein kuukausi, kun Dana muutti meille. Tammalla on mennyt mainiosti ja se on saanut jo muista tammoista tarhakavereita. Olemme saaneet jo pari sijoitustakin kisoista, joista olen ylpeä. Tamma on jotenkin todella ainutlaatuinen, en osaa sanoa miksi. Mutta saimme muutettua Danan liikuntakalenterin pois pikkuhiljaa tallin omaan rytmiin. Ruokintaa emme muuttaneet, koska se on niin lähellä muidenkin hevosten ruoka-annoksia. Nyt osallistumme useimpiin kisoihin ja toivotaan lisää sijoituksia :)


9.12.14, kirjoittanut Sally
Nyt voisi sanoa, että Dana on kotiutunut täysin tänne Fractaliin. Kisojen jälkeen käytän tammaa hierojalla ja treenaamme 4x/vko. Viime kisoista on mennyt jo jonkin verran aikaa, mutta parempi treenata enemmän kuin vetää täysillä kisoissa. Tänään irtohypytin tamman maneesissa. Ensiksi se ihmetteli hyppäämistä ilman ratsastajaa (ilmeisesti ensimmäinen kerta), mutta parin hypyn jälkeen se innostui ideasta. Aloitimme ensin pienistä ristikoista ihan 120cm asti. Loppujen lopuksi sitä ei meinannut saada lopettamaan, kun se vauhtiin pääsi. Yli metrin korkuinen este ei ollut mikään ongelma hypätä.

 

31.11.15, kirjoittanut Sally

Talutin tamman vesarikarsinaan ja kiinnitin sen siihen. Se katseli rauhallisena, kun riisuin sisäloimen siltä ja aloin harjaamaan sen harmaakimoa karvaa sileäksi. Olin lisännyt tamman liikuntakalenteriin yhden treenipäivän lisää eli nyt treenaamme 5krt/vko, nyt kun tamma tuli takaisin parin kuukauden kisalomalta. Tämän loman aikana tammaa liikutettiin kevyesti esteillä, sileällä koulua ja paljon maastoilua. Nyt alamme jälleen harjoittelemaan kisoihin. Tavoitteena on saada sijoituksia esteiltä 150cm ja sen jälkeen koulusta int-II sijoituksia. Ruoka-annoksia ollaan myös lisätty ruoka-annoksia lisääntyneen liikunnan myötä. Kaavailen tammalle vielä jälkikasvua, mutta vasta kisakauden jälkeen. Mietin näitä asioita samalla, kun harjasin tamman putipuhtaaksi korvista häntään saakka. Selvitin tamman hännänkin selväksi ja sen ohuen harjan päälaelta. Tamma näytti jo nukkuvan, kun sain puhdistamisen valmiiksi. Heitin sisäloimen lisäksi ulkoloimen ja vein tamman tarhaan muiden tammojen luokse.

 


 
 
 

©2018 Fractal Warmbloods - suntuubi.com